https://primastark.com/wp-content/uploads/2022/01/IG-1-1080x1080-1.png
Život sa lakoćom

Mafini sa Prima štapićima

Potrebni proizvodi


Praznici su prošli, a i dalje vam se ne vraća na posao? Razumemo vas! Dok su klinci još na zimskom raspustu, iskoristite priliku za porodični odmor i opuštanje. Januar je idealan za uživanje u čarobnoj snežnoj bellini naših planina i bavljenje zimskim sportovima. Zato, danas vas vodimo u obilazak skijališta u Srbiji! Udobno se zavalite, načnite kesicu omiljenih Prima štapića i spremite se da odaberete sledeću zimsku destinaciju! 

Kopaonik

Krećemo od najvećeg domaćeg ski centra. Skijaški centar Kopaonik poseduje više od 64 kilometra staza i nešto po svačijem ukusu — bilo da ste početnik ili iskusni skijaš. Tu su i ski vrtići za najmlađe, staze osvetljene za noćno skijanje, kao i brojni drugi zanimljivi sadržaji. Ukoliko niste do sada, na Kopaoniku možete probati vožnju u bobu na šinama ili spuštanje ziplajnom. 

Tornik

Ski centar Tornik se nalazi na 9 kilometara od turističkog centra Zlatibora. Ova planina je planinski turistički centar sa najdužom tradicijom u Srbiji, a broj posetilaca je veliki u svako doba godine. Ukupan kapacitet zlatiborskog skijališta je 5400 skijaša na sat, a 4 staze su pokrivene sistemom za veštačko osnežavanje. 

Stara planina

Ako preferirate mirnije turističke lokacije, Stara planina je pravi izbor za vas. Ovaj dragulj prirodne lepote nema preterano razvijene turističke sadržaje, ali fascinantna lepota predela i prirodna bogatstva to svakako nadomešćuju. Skijaški centar Babin zub na Staroj planini čine tri staze i ski vrtić za mališane, dok se na Jabučkom ravništu nalazi prva gondola u Srbiji, kao i staze za skijaše svih kategorija. 

 

Brezovica

Alpska priroda i visokoplaninski ambijent ove lokacije veoma podsećaju na evropske turističke centre. U najvišim delovima planine sneg se zadržava i do 280 dana godišnje! Sam ski centar Brezovica čini 9 žičara i 9 staza za sve kategorije skijaša, od kojih najduža iznosi 3.5 kilometara.

A nakon skijanja…

Kada se umorite od zimskih sportova, vreme je za pauzu i okrepljenje! Nakon vremena provedenog napolju, izuzetno će vam prijati topli napitak. Mi vam za užinu preporučujemo toplu čokoladu i Prima Classic, a evo i našeg recepta!

Sastojci

  • Kakao
  • Šećer
  • Crna ili mlečna čokolada
  • Mleko
  • Ekstrakt vanile po želji

Priprema

Količina sastojaka varira prema vašem ukusu, te ako želite slađu toplu čokoladu, dodajte više šećera, a ako želite jaču, dodajte više kakaa. Sama priprema ne može biti jednostavnija: u posudi na srednjoj temperaturi mešajte sve sastojke dok se čokolada ne otopi. Možete servirati sa šlagom na vrhu, uz Prima Classic štapiće sa strane. Savršena užina je spremna za čas! 

Nadamo se da smo vas inspirisali da posetite neku od skijaških lokacija u Srbiji, probate nešto novo i, naravno, uživate. Do sledećeg bloga, nastavite da nas pratite na društvenim mrežama za još inspiracije za život sa ukusom!