https://primastark.com/wp-content/uploads/2021/06/Prima-2-1140x760-1.png
Zdraviji izbor za svaki trenutak

Međunarodni dan muzeja

Potrebni proizvodi

Osamnaestog maja se svuda u svetu obeležava Međunarodni dan muzeja. Taj dan se organizuje od 1977. i svake godine ima posebnu temu. Muzeji organizuju različite ture, kreativne događaje i aktivnosti vezane za Međunarodni dan muzeja kako bi se ovaj dan obeležio. Neke od njih traju i više dana, i nude različite atrakcije. 

Kako restriktivne mere traju i ove godine, obilazak i posete su i dalje otežane. Zahvaljujući digitalizaciji, muzeji su došli na ideju da određene postavke približe građanima putem virtuelnih tura. Mnoge od tih tura su besplatne, tako da vam mi predlažemo listu muzeja, čije postavke možete pogledati iz svoje udobne fotelje dok grickate Prima Grissine.

  1. Britanski muzej, London
  2. Gugenhajm, Njujork
  3. Versaj, Pariz
  4. Luvr, Pariz
  5. Kuća Fride Kalo

Kuća u kojoj je živela Frida Kalo je sada pretvorena u muzej i njena vrata su otvorena za posetioce. Omogućena je i virtuelna tura, te vam predlažemo da je pogledate. 

Dok uživate u umetnosti, kako bi događaj bio potpun pripremite gvakamole sos, uz koji možete da jedete Prima Grissine.

Sastojci:

2 čena belog luka

½ kašičice soli, ili u zavisnosti od toga koliko volite slano

2 avokada

Limunov sok (pola limuna, iscedite)

Biber

Maslinovo ulje 

Ukoliko volite ljuto, možete dodati malo ljute paprike ili čili sos. Sve sastojke stavite u blender. Sve to lepo izmiksajte i kada bude gotovo, stavite u činiju. Gvakamole sos jedite uz Prima Grissine i prepustite se bogatim ukusima. 

P.S Ne zaboravite da nam javite svoje utiske!