https://primastark.com/wp-content/uploads/2021/06/Prima_2.png
Život punog ukusa

Prima sa vama na putu do etno sela

Potrebni proizvodi

Leto je konačno tu! To podrazumeva samo jedno - duge letnje noći provedene sa dragom osobom pod zvezdanim nebom, mirisna jutra uz omiljenu kafu i Prima štapiće, kao i planiranje svih aktivnosti za koje do sada nismo imali vremena. Zemlje polako otvaraju granice i dozvoljavaju ulazak stranih državljana, ali ukoliko niste planirali da otputujete u neku daleku zemlju, predlažemo vam kako možete provesti ovo leto. U poslednje vreme je sve popularniji seoski turizam, a etno sela nude mir i trenutke opuštanja naročito ako živite u većim gradovima. Meštani sve više ulažu u renoviranje svojih kuća na selu kako bi posetiocima pružili autentičan odmor, duh seoskog života i naše kulture. U daljem tekstu, predlažemo vam etno sela u Srbiji koje možete posetiti:

Etno selo Moravski konaci

Ovo interesantno selo se nalazi u Velikoj Plani. Datira iz 19.veka i svi sadržaji su podređeni tome. Smeštaj je organizovan u drvenim kućicama.

Etno selo Vraneša

Etno selo Vraneša čuva našu tradiciju i u svom sadržaju ima restoran nacionalne kuhinje koji gurmanima nudi uživanje u najpoznatijim srpskim jelima. Nalazi se u četinarskoj šumi, na nadmorskoj visini od 943 metara. Nudi pogled na Zlatarsko jezero, planinu Zlatar i Uvac. Smeštaj je u bungalovima što daje posebnu draž ovom etno selu.

Etno selo Stara Planina

Ukoliko ste ljubitelji netaknute prirode, Stara Planina je idealan izbor za vas. Svež vazduh i veliki broj sadržaja koji nudi ova planina, bilo da je posećujete zimi ili leti, poželećete da joj se vratite. Kako bi se sačuvala tradicija, smeštaj je sagrađen isključivo od prirodnih materijala kao što su drvo, kamen i cigla.

Ukoliko ste se pak uželeli obilaska zemalja van Srbije, upoznavanja drugih kultura i isprobavanja novih jela onda ćemo vas sledećim receptom povesti u obilazak mediteranskih krajeva. Pripremili smo za vas recept koji će doneti dozu osveženja i lakoće za sunčane dane i vrućine.

Grčka salata na Prima način


Sastojci

Dresing:
½
šolje maslinovog ulja
šolje sirćeta
2 kašike limunovog soka

½ kašičice senfa
2 čena belog luka
1 kašičica origana
So i biber po ukusu


Priprema

Sve ove sastojke stavite blender i samo sjedinite kako biste dobili sos za salatu. U veliku posudu zatim stavite sledeće sastojke: rimsku salatu, krastavac, paradajz, crvenu papriku, artičoke, crveni luk, masline, leblebije i feta sir. Dodajte Prima štapiće i dresing za salatu koji ste ranije pripremili. Ostalo je da servirate po želji i uživate.
Nadamo se da ste uživali u čitanju našeg novog bloga, da već planirate da posetite Etno selo sa našeg spiska i da ćete najdraže obradovati ovim jednostavnim ali interesantnim receptom. Za dnevnu dozu jednostavnosti otvorite samo kesicu Prima štapića!