https://primastark.com/wp-content/uploads/2021/12/Prima-Blog-Objave-IG-22.11-IG-1-1080x1080-1.png
Zdraviji izbor za svaki trenutak

Pripreme za doček uz Primu

Potrebni proizvodi

Zvončići, zvončići, zvone na sav glas: stiže Nova Godina za tili čas i vreme je da se pripremamo za doček! Ako vas još uvek nije uhvatilo praznično raspoloženje, imamo predlog kako da u svoj dom unesete malo novogodišnje čarolije. A ako ste od onih kojima je jelka već odavno okićena, načnite kesicu Prima Grissina i samo nastavite sa čitanjem.

Da se vratimo na spremanje za doček. Uz dobro poznate novogodišnje sastojke — jelku, ukrase i Deda Mraza, dobro odabrana muzika će u trenutku pokrenuti prazničnu atmosferu. Za vas smo pripremili listu modernih klasika koji bi čak i Grinču izvukli osmeh na lice!

Novogodišnja playlista

Od Marajinog vanvremenskog hita koji je navodno nastao za samo sat vremena, preko snežnog klasika Frenka Sinatre, pa sve do novogodišnjih himni koje su za mlađe generacije napisale Ariana Grande i Sia, na našoj novogodišnjoj playlisti se našlo ponešto za svačiji ukus. Koju od ovih pesama ćete pustiti prvu?

 

  1. Mariah Carey — All I want for Christmas is you
  2. Bruce Springsteen — Santa Claus Is Comin’ To Town
  3. Wham! — Last Christmas
  4. Taylor Swift — New Year’s Day
  5. Frank Sinatra — Let it Snow, Let it Snow, Let it Snow! 
  6. Ariana Grande — Santa Tell Me
  7. Whitney Houston — I Wanna Dance with Somebody
  8. Carpenters — Merry Christmas Darling
  9. ABBA — Happy New Year
  10.  Sia - Everyday Is Christmas

Uz đuskanje ide grickanje

Znamo da đuskanje uz novogodišnje numere zahteva energiju, a ne kaže se uzalud da snaga na usta ulazi! Zato vam uz playlistu predlažemo i jedan recept za brzu zakusku, naravno, uz vaše omiljene Prima Grissine sa kimom. Otkrijte kako da spremite ukusni umak sa škampima i belim lukom.

Sastojci

  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • 400 grama očišćenih škampa
  • 3 čena belog luka
  • Sveže samleveni biber
  • 50 grama krem sira
  • 1/4 šolje majoneza
  • 3 kašičice izrendanog parmezana
  • Sok i kora od jednog limuna
  • 2 kašilice sveže naseckanog peršuna

Priprema

Posolite i pobiberite škampe, pa ih pecite u rerni zajedno sa belim lukom oko 5 minuta na jačoj temperaturi, dok ne porumene. U većoj činiji umešajte ostale sastojke, dodajte sitno naseckane škampe, pa ceo umak vratite u rernu dok se na vrhu ne pojavi zlatna korica. Kada se prohladi, sipajte umak u manje posude i dekorišite sa malo svežeg peršuna. Servirajte uz Prima Grissine sa kimom i uživajte u super jednostavnoj zakusci!

Želimo vam lep provod za doček i život sa ukusom i u godini pred nama! Srećna 2022!