https://primastark.com/wp-content/uploads/2022/06/Stark-Prima-Blog-13.5-2.png
Život sa lakoćom

Prvi put na kampovanju sa Primom

Potrebni proizvodi

Da li ste nekad bili na kampovanju? Kampovanje je divan način da se zaista povežete sa prirodom, ali i da se dobro zabavite. Bilo da se odlučite za kamp muzičkog festivala ili neku izolovanu varijantu u srcu prirode, dobra priprema je ključna za dobar provod. Ukoliko ste početnik i ovog leta prvi put idete, važno je obratiti pažnju na sledeće stavke. 

3 saveta za početnike u kampovanju

Pametno se spakujte. Količina stvari koje ćete nositi zavisi od vremena boravka i destinacije, a kako ne biste nosili previše stvari sa sobom, dobro razmislite šta vam je zaista neophodno. Šator, vreća i podloga za spavanje su obavezni. Pored toga, biće vam potrebni eksterni punjač, baterijska lampa, sredstvo protiv komaraca i paket za prvu pomoć.

Pripremite se za različite vremenske prilike. Kako vam visoke ili niske temperature ne bi omele uživanje, planirajte slojevito oblačenje i nepromočivu garderobu. Ako ste, recimo, na planini, duboke cipele su obavezne, a poželjno je da imate aktivni veš i odeću za presvlačenje u svakom trenutku.

Ponesite laganu hranu. Orašasti plodovi i suvo voće daće vam instant energiju, a konzervirana hrana je dobar izbor jer ne zahteva kuvanje i neće se prosuti. Energetske pločice koje možete napraviti sami poslužiće kao odlična užina i gorivo za sve aktivnosti u prirodi. Recept koji sledi sporo oslobađa kalorije kako biste dugo bili siti.

Sastojci

  • 3 veće zrele banane
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 200 g ovsenih pahuljica
  • 90 g sušenog voća po želji
  • 50 g seckanih oraha
  • 75 g semenki suncokreta
  • 60 g seckanih badema
  • 35 g semenki lana
  • 1 kašičica cimeta
  • Prima Classic

Priprema

Uključite rernu na 180°C. U većoj posudi ispasirajte bananu i dodajte ekstrakt vanile. Potom dodajte ostale sastojke. Postepeno dodajte sitno izmrvljene Prima Classic štapiće dok ne dobijete gušću smesu.

Uzmite četvrtastu posudu za pečenje, lagano je podmažite i stavite papir za pečenje. Kašikom rasporedite smesu, a potom pokvasite ruke i rukama poravnajte smesu. Površina treba biti ravna i kompaktna. 

Pecite dvadesetak minuta, dok smesa ne dobije zlatnu boju po ivicama. Ostate da se ohladi desetak minuta, a zatim pažljivo izvadite smesu iz pleha i prebacite na rešetku za hlađenje. Kada se ohadi, isecite barove željene veličine. Ono što ne ponesete na put, možete ostaviti u frižideru do 6 nedelja. 

Kada pakujete pločice i ostale namirnice koje nosite na kampovanje, dobro je da unapred razmislite o odlaganju iskorišćene ambalaže. “No trace” je jedan od glavnih principa kampovanja i podrazumeva da u prirodi ne ostavljamo nikakve tragove. U slast pojedite svoje energetske pločice sa Primom i uživajte u kampovanju. Prijatno!