https://primastark.com/wp-content/uploads/2023/09/7-Large.jpeg
Zdraviji izbor za svaki trenutak

Bundeva — omiljeni jesenji sastojak za slatka i slana jela

Potrebni proizvodi


Mnogo je razloga zašto volimo jesen, a jedan od njih je svakako i sazrevanje omiljenih plodova. Među glavnim simbolima jeseni je bundeva, ukusno voće koje se odlično slaže i sa slatkim i sa slanim jelima. Bundeva je jedan od onih jesenjih darova prirode koji ne samo da pleni svojim bogatim ukusom, već pruža i brojne zdravstvene prednosti — izvor je vlakana, vitamina A, C i E, kalijuma i mangana, bogata je antioksidansima i pomaže održati zdravu telesnu težinu. Zato se opremite bundevama i obeležite ovu jesen njenim bogatim ukusima, a u nastavku vam donosimo nekoliko odličnih recepata. Ako se još niste zainteresovali za jela od bundeve, reći ćemo vam samo jednu stvar — neka od njih možete obogatiti Prima štapićima!

Kremasta supa od bundeve sa komadićima Prime

Ugrejte jesenje večeri kremastom supom od bundeve! Ispecite bundevu u rerni, izmiksajte je s pavlakom, začinite solju i biberom te je servirajte sa komadićima Prime i uljem od bundeve. Osim što je jako ukusno, ovo jelo sadrži visoke nutritivne vrednosti, a Prima štapići u njega unose prijatan kontrast tekstura.

Rižoto od bundeve i žalfije sa parmezanom

Obogatite svoju trpezu rižotom od bundeve i žalfije! Arborio pirinač kuvajte dok ne dobije kremastu teksturu, dodajte mu kockice dinstane bundeve i začinite solju, biberom i sušenom ili svežom žalfijom. Po vrhu narendajte parmezan i ukrasite rižoto komadićima žalfije i sa nekoliko kapi bundevinog ulja. Prijatno!

Salata od bundeve i spanaća sa komadićima Prima štapića

Ova sveža salata ističe najbolje od jesenjih ukusa! Pomešajte pečene kocke bundeve, bebi spanać, kiseli kozji sir i prelijte bundevinim uljem. Salatu pospite komadićima Prima štapića, koji će pružiti prijatan osećaj hrskavosti. Salata od bundeve i spanaća može se jesti kao prilog ili kao glavno jelo. U svakom slučaju, na tanjiru sigurno neće ostati ništa!

Cheesecake od bundeve sa Prima štapićima i karamel sosom

Da biste pripremili ovaj ukusni kolač od sira, izmrvite Prima štapiće i pomešajte ih sa otopljenim puterom. Dobijenu smesu utisnite na dno kalupa za torte da napravite podlogu. Zatim pripremite mešavinu krem sira, bundeve, šećera, jaja, vanilin šećera i cimeta. Ovom smesom prelijte podlogu od keksa i pecite tortu u zagrejanoj rerni 10-15 minuta. Cheesecake nakon pečenja ostavite da se ohladi, pa ga prelijte karamel sosom i ukrasite Prima štapićima. Prijatno!

Pita od bundeve sa šlagom

Da biste ispekli ovu ukusnu pitu, prvo pripremite ili koristite gotovo lisnato testo. Polovinu testa razvucite i stavite u kalup za pitu. Umutite jaja sa šećerom, dodajte pire od bundeve, slatku pavlaku, cimet i prstohvat soli. Smesu dobro izmešajte i prespite preko testa u plehu. Posle toga, prekrijte smesu drugom polovinom lisnatog testa, oblikujte ivice i napravite nekoliko rupa na vrhu. Pitu pecite u zagrejanoj rerni dok ne porumeni. Nakon pečenja, ostavite da se ohladi nekoliko minuta pre nego što poslužite sa obilnim slojem šlaga — za ukusan kraj svakog zalogaja.