https://primastark.com/wp-content/uploads/2022/04/Štark-Prima-Dan-Žena-Feed-2-1.png
Život sa lakoćom

Dan žena na Prima način

Potrebni proizvodi


Nemojte da vas naslov zavara, žene treba slaviti 365 dana godišnje! Pa ipak, jedan datum je zaista poseban — 8. mart! Ovaj datum obeležavamo preko 100 godina, kao podsetnik na dostignuća žena i pobede koje su izvojevale. Takođe, Dan žena nas podseća na probleme koji su i dalje aktuelni, kao što su reproduktivna prava i nejednakost među polovima. 

Baš zato, 8. mart nije jedini dan u godini kada se treba potruditi. Kako bismo pokazali da nam je zaista stalo, tradicionalno cveće i slatkiše treba da pretočimo u znake pažnje i konkretne akcije koje će ženama život učiniti boljim svakog dana u godini.

Obradujte dragu osobu nečim posebnim

Ako želite da za dragu osobu učinite nešto posebno, 8. mart je pravi povod! Naš predlog je obrok spremljen sa pažnjom i ljubavlju, a evo i jednog recepta koji vam može poslužiti kao inspiracija! Na Prima meniju za Dan žena je ukusna salata sa orasima i jabukom. Možete je konzumirati samostalno ili kao prilog uz proteine po želji. 

Sastojci 

  • Rukola
  • Endivija ili druga zelena salata
  • Jabuke
  • Suve brusnice
  • Plavi sir
  • Orasi
  • Javorov sirup, cimet i malo limunovog soka
  • Prima Classic štapići

Priprema

Prepecite orahe u tiganju ili u rerni dok ne porumene. Kada se prohlade, naseckajte ih vodeći računa da ne budu previše sitni — što su orasi krupniji, to će salata imati zanimljiviju teksturu. 

Na redu je dresing. Pomešajte javorov sirup sa malo cimeta i limunovog soka. Deo sira izdvojite sa strane. Polako dodajte ostale sastojke u činiju sa dresingom, jedan po jedan. Postepeno dodavanje je važno kako bi se svi sastojci podjednako obložili. Mešajte nežno dok ne bude sve lepo sjedinjeno, a na kraju pospite preostalim plavim sirom i isitnjenim Prima štapićima.

Salatu možete pripremiti i unapred, a pred sam obrok je samo prelijte sa još malo dresinga i to je to! Uživajte u životu sa ukusom i ne zaboravite da proslavljate Dan žena svakog dana!