https://primastark.com/wp-content/uploads/2022/11/IMG_0795-scaled.jpg
Život punog ukusa

Jesenja watch lista: dokumentarci zbog kojih ćete se zamisliti

Potrebni proizvodi


Udobno ste se ušuškali, palite kompjuter ili televizor, ali nikako ne možete da odlučite šta ćete gledati večeras? Ukoliko su vam serije dosadile, a niste raspoloženi za film od dva sata, imamo alternativu! Osim što ćete se zabaviti, ako se odlučite za dokumentarni film, garantovano ćete naučiti i nešto novo.

Osim što predstavljaju edukativni sadržaj, dokumentarni filmovi podstiču razvijanje empatije i otvaraju nove poglede na svet oko nas. Bilo da vas interesuju društvo, priroda ili kultura, na Prima listi ćete naći predloge uz koje ćete se i zabaviti i zamisliti.

14 vrhova: ništa nije nemoguće (14 Peaks: Nothing Is Impossible)

Ovo nije samo priča o planinarenju — ovo je priča o prevazilaženju ljudskih granica.  Nimsdai Purja, planinar sa Nepala, odlučio je da pokuša nezamislivo: da se popne na 14 planinskih vrhova čija visina prelazi 8 000 metara, i to za samo 7 meseci. Prethodni planinar koji je uspeo da se popne na svih 14 vrhova, učinio je to u periodu od 7 godina!

Šta se desilo, gospođice Simon? (What Happened, Miss Simone?)

Legendarna Nina Simon je koristila svoju muziku da osnaži pokrete koji su se borili za ljudska prava. Kroz ovaj biografski dokumentarac upoznaćete pozadinu Ninine muzike, kao i samu Ninu. Borba za ljudska prava i muzika su bili dva stuba na kojima su počivali život i ličnost gospođice Simon.

Polarni medved (Polar bear)

Zvezda ovog dokumentarca je ženka polarnog medveda čije se odrastanje znatno razlikovalo od odrastanja njenog mladunčeta. Ono što je nekada bio led po kome se moglo hodati, sada je more koje treba preplivati. Kroz dirljivu priču majke medvedice, saznaćete kako se ova životinjska vrsta nosi sa posledicama klimatskih promena.

Poluvreme (Halftime)

Koliko je teško sačuvati svoju intimu kada ste svetska zvezda? Koliko imate prostora za grešku kada vas gleda ceo svet? U ovom intimnom dokumentarcu čuvena Dženifer Lopez otvoreno progovara o svojim strahovima, izazovima i pritiscima koje svakodnevno oseća.

Ne tako lepo (Not so pretty)

Ova dokumentarna mini-serija daće vam novi uvid u naličje kozmetičke industrije. Uz razotrkrivanje posledica koje mogu da izazovu određeni sastojci kozmetičkih proizvoda, Not so pretty teži da osvesti javnost o skrivenim hemikalijama koje su deo naše beauty rutine.