https://primastark.com/wp-content/uploads/2021/10/Untitled-design-1.png
Život punog ukusa

Kuvajte sa Primom

Potrebni proizvodi

Koliko često se nađete u situaciji da ne znate šta biste danas za ručak? A kamoli za večeru! Znate ono, dođete kući s posla, apetit je tu, a ideja za obrok nikako ne dolazi! Kada se tako nešto desi, na našem sajtu vas čeka pregršt recepata koji su zdravi, hranljivi i uključuju vaše omiljene Prima štapiće. Brzo spremanje se podrazumeva! 

Međutim, ako ste već isprobali naše predloge i u potrazi ste za nečim novim, nije loša ideja da pogledate šta preporučuju profesionalci - svetski poznati kuvari koji uvek imaju neki trik da jela izgledaju moderno, a ukus neponovljiv! 

Zato, danas vam preporučujemo da nabavite neki od sledećih kuvara, a dok ih prelistavate i tražite inspiraciju, gricnite Prima Štapiće!

1. Gordon Remzi: Brzo i ukusno

Jedinstvene recepte iz ovog kuvara je pažljivo osmislio i usavršio svetski poznati kuvar Gordon Remzi, nakon višegodišnjeg isprobavanja raznovrsnih jela iz svih krajeva sveta. Kuvar sadrži 100 isprobanih recepata za jela, prilagođenih spremanju u kućnim uslovima i za čiju pripremu je potrebno maksimum 30 minuta.

2. Džejmi Oliver: Jamie's 30 Minutes Meals

Pogađate već, i Džejmijevi recepti ne zahtevaju više od 30 minuta, što je idealno za one dane kada biste nešto ukusno i slasno na stolu, a u što kraćem roku. U kuvar su uključeni recepti za glavna jela, deserte i priloge, prilagođeni različitim godišnjim dobima.

3. Gvadalupe Rivera Marin i Mari-Pjer Kole: Fridine fijeste

Poslednji predlog za danas nije tipičan kuvar, ali vam garantujemo da ćete uz ovu knjigu uživati ne samo u gastronomskom, već i u umetničkom smislu. Kuvar sadrži crno-bele porodične fotografije poznate slikarke Fride Kalo, ilustracije recepata i slike inspirisane samom Fridom. Tu je naravno i preko 100 recepata koje je španska slikarka volela da sprema. 

Pošto verujemo da smo vam već probudili apetit, kako ne biste sad morali da hitate do knjižare, evo jednog od recepata Džejmija Olivera, u koje smo naravno morali da umešamo i Prima Štapiće!

Sastojci

  • 2 čena belog luka
  • 50g putera
  • 50g brašna
  • 600ml mleka
  • 500g brokolija
  • 75g čedar sira
  • 1kg karfiola
  • 2 parčeta bajatog hleba

Priprema

Dinstajte beli luk sa buterom, a zatim dodajte brašno i mleko kako biste napravili sos. Dodajte komade brokolija u sos, te kad omekša, izblendajte komade blenderom ili ih ispasirajte. Zatim dodajte deo čedar sira i odvojite sa strane.

Karfiol očistite od listova, cvetove razdvojite i poređaje u posudu za pečenje. Odgore nalijte sos sa brokolijem, dodajte ostatak čedara i zapecite u rerni na 180°C, do sat vremena. Kada bude zlatne boje, izvadite i spremite za serviranje: izmrvite Prima Štapiće sa kikirikijem za dodatnu dozu hrskavosti i jaču aromu. 

Prijatno!