https://primastark.com/wp-content/uploads/2021/09/Prima-vizual-sajt.png

Očistimo svet zajedno

Potrebni proizvodi

“Očistimo svet” je globalna kampanja koja ima za cilj da doprinese očuvanju životne sredine. Inicijalna ideja je da se ljudi dobrovoljno udruže i krenu u akciju čišćenja svoje okoline. To mogu biti zelene površine, reke, parkovi oko zgrada ili jednostavno možete krenuti od jednostavnih stvari i izbaciti sve nepotrebne stvari iz svog doma i dvorišta. Načina je zaista puno, a glavni motiv je da stvorimo sredinu koja će biti čistija, a mi društveno odgovorniji. Organizacije, firme i pokreti prave različite akcije kojima se možete pridružiti ili možete i vi biti inicijator promena i okupiti ljude iz svog okruženja. Postoji mnogo načina da doprinesete očuvanju životne sredine, a da to ne bude samo jedan dan u godini, zato vam u nastavku nudimo nekoliko korisnih saveta:

  • Zamenite postojeće sijalice, štedljivim.
  • Reciklirajte novine, plastične i staklene flaše. 
  • Iskoristite obe strane papira pre nego što ga bacite. 
  • Gde god možete idite peške ili biciklom. Ne samo što doprinosi očuvanju životne sredine, već je i utiče na bolji kvalitet života i zdravlje. 
  • Ugasite svetlo kad god vam nije potrebno. 
  • Izbacite plastične kese iz upotrebe. Umesto toga uvek možete koristiti ceger ili korpu. 

Ovo su saveti koji mogu doprineti očuvanju prirode oko nas koji ne zahtevaju puno truda, a mogu doprineti očuvanju životne sredine. Znate već onu poznatu da je za stvaranje navike potrebno da nešto radite 21. dan, mi znamo za još jednu japansku metodu koja kaže da ukoliko želite da promenite neku naviku dovoljno je da je radite svaki dan makar jedan minut. Zato krenite od sitnih koraka i polako uvodite rutinu, a verujemo da će ona vremenom postati vaša uobičajena stvar. Bitno je da kao pojedinci doprinosimo očuvanju životne sredine, jer ekoloških problema je sve više, a mi ujedininjeni možemo da svet postane bolje mesto za život. U duhu očuvanja životne sredine i današnje teme, pozivamo vas da pripremite recept od hrane koja vam je ostala iz frižidera. To može biti salata, slane palačinke, makarone sa sirom, pica. Budite maštoviti i sigurni smo da će od hrane koja vam je ostala ispasti jedno sjajno jelo, i sve to dok grickate omijene Prima štapiće! Budimo odgovorni!