https://primastark.com/wp-content/uploads/2023/06/Prima-web-5174x3038-27.6-1-scaled.jpg
Život sa lakoćom

Pakovanje za letnji odmor sa Primom

Potrebni proizvodi

Svi smo nekada sedeli na koferu nadajući se da ćemo ga tako zatvoriti i prevariti zakone fizike. Pripreme za odmor često su povod za tradicionalne porodične prepirke pre putovanja, unutar kojih svaka strana misli da su stvari one druge potpuno nepotrebne na odmoru. Međutim, nije nužno da vodite borbe zbog dve majice koje ne stanu, a ni da prkosite fizici, jer pakovanje može ipak da bude lepo iskustvo ili barem da nam ne uništi euforiju pre putovanja.

Imamo za vas nekoliko saveta koji će vam pomoći da se organizujete, ponesete ono što vam je potrebno i izbegnete pakovanje stvari koje nosite samo zato što mislite da će vam baš one biti potrebne usled neke nepredviđene situacije, ne i zato što su vam stvarno potrebne.

Uskladite broj dana i broj odevnih kombinacija

Pokušajte da isplanirate svaki dan, to ne moraju da budu detaljne analize i ne morate da napravite PowerPoint prezentaciju, ali dovoljno je da znate kakve biste aktivnosti želeli da imate u toku svakog dana odmora. Spakujte odevne kombinacije za svaki dan odmora prema planu koji ste napravili. Takođe, pogledajte vremensku prognozu kako biste odeću uskladili i sa vremenskim (ne)prilikama koje vas očekuju. Uštedećete vreme koje kontraproduktivno trošite na pakovanje onda kada trpate stvari bez plana i vreme koje bi vam na odmoru bilo potrebno da odaberete šta obući.

Izaberite funkcionalnu paletu boja

Odaberite neutralnu paletu boja kao što su crna, bela ili siva, i dodajte nekoliko upečatljivih komada kako biste uneli raznolikost. Na ovaj način ćete moći postizati različite varijante s manje odevnih predmeta, a puno će se efektnije kombinovati. Naravno, boje koje birate će zavisiti i o vašim afinitetima, ali je nesumnjivo da će vam ovaj trik biti koristan.

Isprobajte tehniku rolanja stvari

Kada stvari slažemo u orman tehnika je vrlo poznata ― jedna na drugu. Da li je ta tehnika najbolja i kada stvari slažemo u kofer? Iskusni putnici se ne bi složili. Naime, rolanje stvari koje ćete slagati jednu do druge će vam uštedeti mnogo mesta u koferu. Preklopite stvari na pola i srolajte ih od dna ka vrhu po dužini. Potrebno je da prvo odeću stavite u kofer, a potom obuću, kozmetiku i slično.

Nosite samo neophodne aparate 

Potreba za nošenjem različitih aparata zavisi od toga gde odsedate. Fen za kosu ponesite samo ukoliko odsedate u privatnom smeštaju, ako je reč o hotelu ili idete kod prijatelja velika je verovatnoća da će vam fen biti višak u koferu. Peglu za veš bi takođe bilo najbolje preskočiti, osim što vam zauzima mnogo mesta u koferu, nije baš poželjno da peglate i na odmoru. Svakako ne zaboravite punjače za sve uređaje koje odlučite da ponesete sa sobom i pazite da su uvek dobro zamotani kako vam se stvari ne bi zamrsile.

Nadamo se da ste spremni za putovanje bez stresa i nepotrebnih stvari u koferu. Napravite malo mesta za Prima Classic štapiće i srećan put!