https://primastark.com/wp-content/uploads/2022/07/Prima-blog-web-jul-1.png
Život sa lakoćom

Prima book club: knjige za plažu i opuštanje

Potrebni proizvodi

Zvuci mora, hladno piće u ruci, suncobran i knjiga — ako nas pitate, ovo je pravi scenario za opuštanje! Nestrpljivo čekamo trenutak kada će plaža zameniti gradske gužve i odbrojavamo sitno do momenta kada ćemo početi da pakujemo kofer. A u koferu, zna se: pored kupaćeg kostima i Prima štapića, mora se naći i barem jedna knjiga! 

Mnogima užurbani životni tempo ne ostavlja vremena za čitanje, pa je godišnji odmor idealna prilika da se taj propust nadoknadi. Čitanje na odmoru ima posebnu draž: smanjuje stres, podstiče opuštanje i, naravno, uživanje. Ukoliko ste se dvoumili koje naslove da spakujete za odmor, evo nekoliko Prima ideja. 

Ahilova pesma, Madlin Miler

Ako ste ljubitelj mitologije, pa još letujete u Grčkoj, uz ovaj roman će sve kockice da se slože. Ahilova pesma pripoveda o dobro poznatoj legendi o Trojanskom ratu iz nove perspektive, iz ugla Ahilovog štićenika, junaka Patrokla. Uz zvuke talasa, uronite u legendu o časti, ljubavi i lepoti koja pokreće ratove.

Na osami blizu mora, Zoran Ferić

Odrastanje, sazrevanje i gorko-slatke avanture na dalmatinskom primorju — uz majstorski uhvaćen duh “boljih vremena”, kroz Ferićev roman provejava i nežna melanholija. Na osami blizu mora otvara novu vizuru letovanja, ispričanu iz ugla meštana dočekuju i ispraćaju turiste iz sezone u sezonu.

Jedi, moli, voli, Elizabet Gilbert

Čuveni putopisni roman Elizabet Gilbert jedna je od onih knjiga uz koju ćete se i  smejati i plakati. Jedi, moli, voli je podsetnik da smo za sopstvenu sreću sami zaslužni, i da nikad nije kasno da “pronađemo sebe” iznova. Dok pratite glavnu junakinju na egzotične destinacije, možda ćete otkriti i nešto novo o sebi.

Čovek po imenu Uve, Frederik Bakman

Ova topla priča o odrpanim mačkama, neočekivanom prijateljstvu i veštini vožnje auta sa prikolicom je zapravo prava mala oda životu. I ne samo životu, već — i komšijama! Šarmatna i zabavna, Bakmanova pripovest u središte zbivanja stavlja jednog starog džangrizavca uz kog saznajemo koliko jedan pojedinac može uticati na čitavu zajednicu.

Čovek po imenu Uve, Frederik Bakman

Meksiko, začini i gorko-slatka ljubavna priča: Kao voda za čokoladu je šarmantni spoj humora i romanse, sa inspirativnom količinom originalnih meksičkih recepata. Pisan u duhu magijskog realizma, roman Laure Eskivel predstavlja pravu letnju razonodu, ali i više od toga.