https://primastark.com/wp-content/uploads/2022/04/Štark-Prima-Proleće-Feed-1.png
Život punog ukusa

Prolećno spremanje sa Primom

Potrebni proizvodi


Da li se radujete proleću? Uz buđenje prirode, sa prolećem se često i nama budi energija, pa smo nekako više raspoloženi za akciju i promene. Jedan od najboljih načina da startujemo novo godišnje doba jeste uz veliko prolećno spremanje. Ne brinite se, pod “spremanje” ne mislimo na ribanje kupatila i pranje prozora. To su one standardne stvari kad je higijena doma u pitanju. 

Tema našeg današnjeg bloga jeste drugačija vrsta spremanja — ona koja će vaš životni prostor osvežiti na jedan novi način. 

Osvežite svoj dom

Da biste promenili atmosferu u svom domu najlakši način jeste da napravite novi razmeštaj nameštaja. Vaša omiljena fotelja bliže prozoru, lampa na podu umesto na stolu, a ona slika na zidu što vam je dosadila —  ona može da ode i na tavan.

A kada ste već zaključili da vas ta slika nervira, razmislite šta biste još mogli da uklonite iz svog životnog prostora. Za sveži start, važno je da vas ne opterećuje previše nagomilanih stvari. Odložite zimski dekor, prođite kroz svoj orman i zapakujte zimsku garderobu. Vreme je da se napravi mesto za nove stvari!

Za pravu prolećnu atmosferu, razmislite na koji način da ozelenite prostor. Ako vam održavanje biljki ne ide od ruke, vaza sa svežim cvećem u dnevnoj sobi ostvariće sličan efekat. A ako već imate “zelene prste”, pravi je trenutak da svojim biljkama nabavite društvo i poneku novu saksiju. 

Donesite proleće u svoju kuhinju

Ovde pre svega mislimo na izbor namirnica. Mesecima smo jeli tešku, zimsku hranu i ukiseljeno povrće za salatu. Nasuprot tome, ukus proleća je svež, zelen i sočan! Zato vam predlažemo jedan recept kojim ćete ga doneti na svoju trpezu na pravi način. Bez brige — znamo da ste upravo spremili celu kući, zato se ovo jelo zaista brzo pravi!

Sastojci

  • Asparagus
  • Praziluk
  • Beli luk
  • Pirinač
  • Limun
  • Sveži bosiljak
  • Maslinovo ulje
  • Bujon
  • Prima Kikiriki

Priprema

Isecite vrhove stabljika asparagusa i izdvojite sa strane. Potom stabljike naseckajte, pa opet jedan manji deo izdvojite sa strane, uz vrhove stabljika. Ostatak prokuvajte vrlo kratko —  tako da boja i dalje ostane jarka, ali da same stabljike omekšaju. Potom uzmite blender i blendajte sa malo vode, bosiljka i maslinovog ulja, tako da dobijete sveži zeleni sos.

U drugoj posudi dinstajte praziluk i beli luk na maslinovom ulju, dok luk ne omekša, a onda dodajte pirinač. Postepeno dodajte bujon (pileći ili od povrća) i kuvajte dok pirinač ne bude al dente. Kada je pirinač blizu da bude gotov, dodajte još malo bujona i sveži asparagus koji ste na početku bili izdvojili. 

I sada, najzabavniji deo! Prelijte zeleni sos preko rižota i začinite sa limunovim sokom, solju i sveže mlevenim biberom. Pri serviranju, rižoto možete dekorisati sa malo parmezana, a da teksturu i ukus učinite zanimljivijim —  izmrvite Prima Kikiriki štapiće odgore! U rižotu možete uživati i samostalno, a možete ga poslužiti i kao prilog uz plodove mora ili pečurke. Za koju god varijantu da se odlučite, verujemo da ćete uživati u životu sa ukusom!