https://primastark.com/wp-content/uploads/2023/02/IMG_1508-scaled.jpg
Život punog ukusa

Topli napici koji nas greju u hladnim danima

Potrebni proizvodi


Nema boljeg osećaja od dobrog filma, najdražih štapića i tople šolje omiljenog napitka u hladnim zimskim danima. Često posežemo za tradicionalnim izborom, čajem ili kakaom, zato ćemo vas upoznati i s novijim opcijama, ili vam predstaviti klasike u nekom novom, zanimljivijem sjaju.

Šerbet

Želite da ponovo doživite melanholični i topli osećaj iz detinjstva kada vas je baka čuvala? Ako je tako, onda je ovo pravi napitak za vas. Bake su nam često spremale ovaj takoreći melem kada se prehladimo, tačnije kada nas boli i grebe grlo. Neko koristi karamelu a neko prženi šećer s mlekom. Tačan recept je onaj po kome vam ga je pravila vaša baka, kakav god da je.

Čaj od nane sa čokoladom

Ako želite da probate specijalitet koji je poznat u Engleskoj i da na tren osetite to kakvog je ukusa i mirisa svakodnevica poznatih ostrvljana onda definitivno sebi priuštite čaj od nane sa čokoladom. Ovaj napitak je poznat kao prirodni melem za loše raspoloženje i one malo depresivnije dane.

Pikantni napitak od čokolade

Ako volite ljuto i slatko ovo je idealan napitak za vas. U slučaju da volite samo slatko na ovaj način ćete zavoleti i ljuto, i obratno, jer čokolada spaja svetove i ruši čulne granice. U pitanju je maštoviti miks čokolade, šećera, cimeta, crnog vina, čilija i karanfila. Da, dobro ste pročitali, karanfila.

Čileanski napitak za sanjare

U pitanju je topli, penušavi napitak koji u sebi sadrži mleko, šećer, vanilin šećer i žumance. Najčešće se pije kao dodatak na lepo raspoloženje, zaljubljenost ili tokom umetničkog stvaranja. Često su ljudi saglasni da ih ovaj čileanski zimski zgoditak podseća na Mlečni put i beskonačna zvezdana prostranstva.

Čaj od đumbira

Za ljubitelje malo oštrijeg mirsa, željne jačeg imunog sistema i dana bez glavobolje. Za potpuni doživljaj obavezno dodati ceđeni limun i braon šećer koji će čaj dovoljno zasladiti ali neće preuzeti glavnu reč među ostalim britkim ukusima.

Kafa sa likerom od banane

Da, u samom imenu je sve rečeno. Međutim, količina likera zavisi od vašeg trenutnog raspoloženja i toga kakvu tačno vrstu zadovoljstva želite da dobijete od toplog kafenog napitka. Ne savetujemo da se pije pre ili na poslu, ali za kućno opuštanje ovaj kafeni slatki napitak je idealan. Ulepšajte sebi tmurne zimske dane.