https://primastark.com/wp-content/uploads/2022/10/Prima-WEB-blog-02-10.10-2.png
Zdraviji izbor za svaki trenutak

Povratak na faks: 3 saveta za uspešniji semestar

Potrebni proizvodi


Novi semestar je na pomolu, a ako ste od onih koje očekuje povratak u fakultetske klupe, pomoći ćemo vam da vreme provedeno na faksu maksimalno iskoristite! 
Bilo da ste leto proveli pripremajući se za septembarske ispite, radeći, odmarajući se ili čak sve od navedenog, ne propustite priliku da od samog početka semestra budete efikasni i produktivni. Ispratite tri Prima saveta za uspešan semestar i kvalitetno raspolažite svojim vremenom!

1. Iskoristite pauze između predavanja

Znamo da se obično koriste za kafu i druženje sa kolegama, ali ako ste već ceo dan na fakultetu, iskoristite pauzu da obnovite gradivo pređeno na prošlom predavanju, uradite domaći ili se pripremite za naredni čas. Umesto da sve ove obaveze završavate kod kuće, ovako ćete imati veče za odmor i uživanje. Takođe, umesto da vas sačeka gomila gradiva pred kolokvijum, konstantnim obnavljanjem ćete usvojiti veći deo gradiva i položiti lakše.

2. Obratite pažnju na ishranu

Znate kako se kaže (čak i na latinskom): u zdravom telu zdrav duh! Zdrava ishrana, fizička aktivnost i dobar uspeh na fakultetu idu ruku pod ruku. Naravno, neminovno je da ćete, kada se predavanja zaređaju, tu i tamo usput nešto neplanirano gricnuti. Potrudite se da čak i u takvim trenucima obratite pažnju na sastojke i napravite dobar izbor. Naš predlog su naravno Prima Štapići, sa unapređenom recepturom bez palminog ulja. 

3. Postavite ciljeve i planirajte

Kada se tempo predavanja zahukta, obaveze se lako nagomilaju i javi se pitanje kako sve postići. Da se to ne bi desilo, unapred postavite ciljeve za svaki semestar i isplanirajte redosled završavanja obaveza. Recimo, ako vam je cilj da odete za neku studentsku razmenu, proverite sve datume za prijavu, razmislite kada biste završili regularne fakultetske obaveze i kako biste regulisali troškove koji nisu pokriveni stipendijama. Ovako ćete  izbeći da sve rešavate u poslednjem trenutku i potencijalno propusite neku bitnu stavku.