https://primastark.com/wp-content/uploads/2022/01/IG-1-1080x1080-2.png
Život punog ukusa

Kuvajte sa Primom

Potrebni proizvodi

Znate li šta se obeležava 24. januara? Školarci će vam reći da je tada kraj raspusta, a što se tiče studenata, ispitni rok je uveliko u toku. Za one malo starije, 24. januar je samo još jedan radni ponedeljak. Pa ipak, ovaj datum je rezervisan za jedan veoma važan praznik — Svetski dan edukacije.

Znanje je imanje

Kada smo mlađi, često mislimo da je sa učenjem gotovo čim završimo škole i fakultete. Pa ipak, kad odrastemo shvatimo da to baš i nije tako. Kontinuirana edukacija je bitnija nego ikad, budući da se svet oko nas sve brže menja. Ne zaboravimo ni sada već čuvenu izreku Malale Jusafzai — Jedno dete, jedan učitelj, jedna knjiga i jedna olovka mogu promeniti svet. Edukacija je važna ne samo da bismo bili u toku sa svime što se dešava, već i da bismo sami promenili neke stvari nabolje. Uzrok mnogih socijalnih nepravdi leži upravo u nerazumevanju nastalom zbog nedostatka edukacije. 

Zato, ne prestajmo sa učenjem! Svaki dan je prilika da saznamo nešto novo, a ni za usvajanje novih veština nikad nije kasno! 

Naučite da učite

Da biste lakše učili u svakom životnom dobu, dovoljno je da se pridržavate nekoliko jednostavnih saveta. Za početak, bitno je da ste naspavani i odmorni. Dobro je ako imate mirno mesto za učenje, ali ne bojite se menjanja rutine! Neke studije su pokazale da pri usvajanju znanja prija promena lokacije, pa makar to značilo i da radni sto ponekad zamenite foteljom. Sigurno znate da je ponavljanje majka učenja, a mi kažemo: pauze su njeni pomoćnici! Čak i kada ste udubljeni u materiju, treba napraviti pauzu. 

Dok se odmarate između lekcija, bilo školskih, bilo životnih, napravite brzi vitaminski napitak koji će vam u par gutljaja napuniti baterije. Predlažemo vam jednostavan recept koji će vam savršeno leći uz omiljene Prima Štapiće sa kikirikijem.

Sastojci

  • Mango
  • Banana
  • Ananas
  • Naradnža
  • Đumbir
  • Led

Priprema

Počinjemo sa ljuštenjem voća i seckanjem. Za ovaj recept, bilo bi odlično ako biste unapred očistili ananas i zaledili ga u frižideru. Na ovaj način, napitak će imati bolju gustinu. Ako, pak, preferirate tečniji smoothie, slobodno preskočite ovaj korak. 

Kada iseckate voće na komade, prebacite sve osim banane u blender. Preko voća dodajte led, i tek na kraju, odgore ubacite banane. Ovaj jednostavan trik sa redosledom dodavanja namirnica olakšaće blendanje, a smoothie će imati lepšu teksturu. 

Nakon par minuta u blenderu, smoothie je spreman! Prespite ga u čašu, načnite Prima štapiće sa Kikirikijem i vratite se učenju. Videćete kako ide lakše!