https://primastark.com/wp-content/uploads/2022/11/IMG_0897-scaled.jpg
Život sa lakoćom

Svetski dan ljubaznosti: mali načini da nekome popravite dan

Potrebni proizvodi


Da li ste znali da se 13. novembra slavi Svetski dan ljubaznosti? Ovaj datum se obeležava od 1998. godine, sa ciljem da podseti ljude kako čak i jednostavna dela imaju veliku moć. Možda nećete promeniti svet preko noći ako starijoj osobi ponesete namirnice ili se ljubazno nasmešite nekome u autobusu, ali ćete učiniti nečiji dan makar malo boljim.

Osim što nas podstiče da budemo bolji, Svetski dan ljubaznosti je idealan povod da se osvrnemo na svet oko sebe i primetimo sve sitne načine kojima ljudi oko nas pokazuju da im je stalo. Zbog užurbanog stila života i brojnih obaveza kojima smo zatrpani svakog dana, često se dešava da propustimo da nekome kažemo “Hvala”.


Iskoristite današnji dan da se podsetite kako sve možete biti ljubazniji prema drugima, ali i da iskažete zahvalnost zbog njihove ljubaznosti prema vama. Svetski dan ljubaznosti počiva na principima saosećanja i empatije. Da biste ih pokazali drugima, samo isprobajte neki od saveta sa naše liste.

1. Pošaljite nekome lepu poruku.
2. Pozovite člana porodice s kojim se niste dugo čuli.
3. Osmehnite se nekome u prolazu.
4. Napravite komšijama kolače.
5. Iznenadite kolege.
6. Spontano udelite nekome kompliment.
7. Propustite nekoga ko čeka u redu iza vas.
8. Kupite dragoj osobi poklon bez povoda.
9. Pomozite da se očisti smeće u vašem kraju.
 10. Zagrlite dragu osobu.

Uz malo truda, mali načini iskazivanja ljubaznosti mogu postati deo vaše svakodnevice. Uostalom, ljubaznost nije samo jedan postupak, već i pogled na svet sa malo više osmeha i empatije.